Belediye'den SINIR uygulaması

Belediye

Belediye esnaflara yönelik sınır uygulaması başlattı. Özellikle cay ocakları ile lokantaların dışarıya rastgele masa sandalye atmalarını önlemek için harekete geçen zabıta çay ocaklarının yoğun olduğu bölgelerde sınır belirleyerek yen işgaliye parası tale

YENİ UYGULAMA YAYALAR İÇİN

Kırıkkale Belediyesi yaya kaldırımlarına rastgele tezgah açılmasını ve rastgele masa sandalye atılmasını önlemek için sınır uygulaması başlattı. Özellikle çay ocakları ile lokantaların yoğun olduğu bölgelerde yoğunlaşan şikayetler üzerine harekete geçen belediye zabıtası önceki gün gece çay ocaklarının ve lokantaların önünde sınır belirlemesi yaptı. Zafer caddesinin ara sokaklarında Yaşam Tıp Merkezi ve çevresi ile Bankalar Caddesinde yayaların geçişini engelleyen çay ocakları uyarıldı. Zabıta tarafından renkli boya ile sınır belirlendi.

 

SINIRI AŞANLAR CEZA ÖDEYECEK

Uygulamadan muzdarip olduklarını belirten esnaflar özellikle çay ocağı işletmecileri ile lokantacılar sadece yaz aylarında iş yaptıklarını bu uygulama ile işlerinin duracağını ileri sürdüler. Uygulamanın diğer tüm esnafları da kapsayacağı öğrenilirken söz konusu çay ocakları ile lokanta sahipleriyle görüşülerek uygulamaya geçileceği belirtiliyor.

Esnaflar, durumun içinden çıkılmaz bir hal aldığını belirterek, “ “Bir gün önce yasak geldi, masaları kaldırdık. İşimiz bitti denecek noktaya geldi” dediler. Esnaflar Vali Ali Kolat’ı ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı iş yerlerine davat ederek, bu soruna çözüm bulunmasını istiyor. İşlerinin iyice kötüye gideceğini ve 5 cm’lik çizgiye masa atamadıklarını belirten esnaflar, kaldırım bedelini ödemeye razı olduklarını belirttiler



efehan
26.05.2014 14:48:55
esnaflar haklıda biz yayalar nerden geçeceğiz biz haklı değilmiyiz. biz halkın hakkını kim koruyacak.. çizgi çekilmiş anladığım kadarıyla belli bir düzene getirilmek isteniyor, esnaf dükkanında değilde kaldırımda satış yapmak istiyor sanırım ne kadar tuhaf..

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ